Световни културни обекти вече са отворени за туристи 06 юли, 2020

Световни културни обекти вече са отворени за туристи
social Снимка: pxhere.com

Най-посещаваният музей в света Лувърът в Париж отваря отново врати за посетители. За голямото събитие са взети всички предпазни мерки. Очаква се спад на посещаемостта с близо 80%. Загубите от затварянето на музея досега са огромни - над 40 милиона евро.

Катедралата „Саграда Фамилия” в Барселона също отваря врати след месеци блокада. Това ще стане на три фази. През уикенда в нея първо бяха допуснати здравни работници и служителите на първа линия. По време на втората фаза жителите на каталунската столица ще получат безплатен достъп. Датата за третата фаза, когато ще бъдат допускани всички посетители, ще бъде обявена допълнително.

Една от най-известните световни забележителности – дворецът Тадж Махал, отваря за посетители от днес, след като беше затворен в продължение на 3 месеца заради Covid-19. Освен сградата, построена от шах Джахан като гробница на любимата му съпруга, индийските власти отварят за посещения и други забележителности, сред които историческия Червен форт в столицата Делхи.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация