The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина

Спортните залози – хит по време на пандемия

30.03.2021
Любителите на онлайн спортни залози харчат още повече пари по време на карантината, показва австралийско проучване.

Любителите на онлайн спортни залози харчат още повече пари по време на карантината, показва австралийско проучване, изследвало всички нови акаунти през месеците юни и юли 2020-та година.

Мъж, между 18 и 34 години, е най-честия нов клиент на букмейкърски сайтове, като Winbet. В тази група влизат 79% от хората, които са си открили акаунт за залози по време на проучването и са се възползвали от специалните winbet бонуси за нова сметка. Средно потребителите харчат по 687 долара на месец за залози, но масовия локдаун дигна числото до 1 075 долара, показват данни на Австралийския център за хазартни проучвания.

Данните са събрани от анкети на повече от 2000 залагащи. От тях, хората, залагащи по над 4 пъти седмично са 34%. Преди пандемията, това число е било едва 23 процента.

За да бъдем максимално коректни, трябва да кажем, че периодът на проучване съвпада с доиграването на големите европейски първенства, когато всички отбори играеха по два пъти на седмица.

Според един от авторите на проучването – Ребека Дженкинсън: „Изолацията, скуката и промоционалните оферти са причините, поради които толкова много млади мъже харчат огромни суми за хазарт“.

„Анкетираните играчи заявяват, че се били подложени на огромно количество реклами с различни промоционални оферти, което допълнително е усилило желанието им да залагат.“

Д-р Дженкинсън споделя още, че 78% от анкетираните залагат онлайн, докато преди пандемията този дял от хазарта е бил само 62%.

„Не вярвам, че някога отново ще се върнем до числата от преди ковид ерата“ – казва тя.

„Очаквам дори още повече потребители за букмейкърите след края на кризата, тъй като локдауна остави много хора без работа. Естествено, липсата на пари е основна причина за отказ от хазарт.“

„Пръстите ми автоматично отварят приложението“

Единствената добра новина от проучването е, че числото на хазартно зависими сред мъжете и жените над 34 годишна възраст е спаднало.

Повече от половината анкетирани комарджии обаче заявяват, че са изпитали физически и психически здравословни проблеми по време на пандемията.

Въпреки, че повечето залози са на спортни събития, има значително увеличение при така наречените „шоу пазари“: за победител в телевизионни програми, краен изход в сериал (особено популярен в България бе залогът за края на „Игра на тронове“), избори, награди (Мария Бакалова е с най-нисък коефициент за спечелването на Оскар за “Най-добра поддържаща актриса”) и т.н.

Няколко от участниците в анкета споделят и личните си истории.

„Когато ми е скучно, пръстите ми автоматично отварят мобилното приложение за спортни залози. Знам, че трябва да спазвам някакви ограничения, но не мога да спра да залагам“ – казва 23-годишен мъж.

“Толкова ни беше скучно по време на изолацията, че с група приятели залагахме на коне/кучета/ презокеански спортове, от които не разбираме абсолютно нищо, просто да изживеем тръпката. ” – споделя 18 годишен младеж.

„Ако внимаваме с хазарта, това може да бъде страхотно хоби. За съжаление, твърде лесно може да се тръгне по-грешния път“ – предупреждава мъж на 25 години.

Печалбата скача за онлайн букмейкърите

Въпреки, че повечето букита подхождат отговорни и налагат различни лимити за депозит, техните системи трудно могат да засекат проблемен играч.

В много европейски страни, правителствата вече налагат допълнителни ограничения, целящи да предпазят зависимите потребители. Всеки букмейкър е принуден да инвестира малка част от печалбата си в неправителствени организации, които помагат на комарджиите да се откажат от хазарта.

Въвеждането на нови рестрикции не може да повлияе на печалбата в сектора. Такъв скок в потребителите и в средните месечни разходи за хазарт, няма как да не повлияе положително върху оборота на интернет компаниите, предлагащи хазартни услуги.

Затварянето на физически обекти допълнително накара много хора да мигрират към онлайн алтернативите. Веднъж възползвали се от огромните предимства на сайтовете, повечето потребители едва ли биха се върнали към физическите обекти.

"Радио Веселина" ЕАД не носи отговорност за дейността на сайта, който е информационен относно дейността на сайтовете, организиращи хазартни игри, за съдържанието на сайта, за други сайтове чрез препратките, които съдържа и пр.

 
В момента Капучино 07:00 - 10:00
  • Marinko Rokvic Prsten 09:32 в момента
  • Zafeiris Melas Pernao Fasi 09:25 Предишна
  • Magi Djanavarova Davam 09:19 Предишна
  • Goga Sekulic Kad Si Na Dnu 09:15 Предишна
  • Mascota, D Trax 09:14 Предишна
  • Karlos Nima Tova E Krayat 09:05 Предишна
  • Konstantinos Argiros Ksimeromata 08:58 Предишна
  • Deniya Pencheva Kemene 08:54 Предишна
  • Galena, Gamzata Neudobni Vaprosi 08:49 Предишна
  • ATB, Topic, A7S Your Love (9PM) 08:42 Предишна

Програма

06:00 - 07:00 Най-добрият микс от песни

07:00 - 10:00 Капучино

10:00 - 13:00 ВИП зона

13:00 - 16:00 Честито

15:00 - 16:00 Най-добрият микс от песни