Слънце и дъжд ще се редуват и през следващите дни 16 май, 2021

Слънце и дъжд ще се редуват и през следващите дни
social Снимка: pxhere.com

И днес преди обяд ще преобладава слънчево време.

Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще превали дъжд и ще прегърми. В Източна България ще продължи да духа слаб югоизточен вятър, в Западна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад.

Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, по-ниски по Черноморието - 17°-19°.

Над планините облачността ще е променлива, около и след обяд – купесто-дъждовна, с валежи от дъжд, над 2700 метра – от сняг. На отделни места ще прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 8°.

И през следващите дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива.

Повече слънчеви часове ще има сутрин. След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купестодъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места придружени с гръмотевици, с различен обхват и интензивност.

В началото на седмицата ще се усили югозападният вятър и с него слабо ще се затопли, валежите ще са на относително малко места. Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и температурите ще се понижават, отначало в Северна България, в средата на седмицата - в цялата страна.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация