Седмицата започва със слънце и температури до 31° 20 септември, 2021

Седмицата започва със слънце и температури до 31°
social Снимка: pixabay.com

Преди обяд ще преобладава слънчево време.

По-значителни увеличения на облачността ще има над североизточните и западните райони, където на отделни места ще превали. След обяд ще се заоблачи и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици, като по-интензивни ще са явленията на места в Северна България, а през нощта срещу вторник и в източните райони. Ще духа до умерен вятър, който привечер ще се усили.

Максималните температури ще са между 26° и 31°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Привечер облачността ще се увеличи и през нощта срещу вторник на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха 23-26°.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен западюгозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

До средата на седмицата времето ще бъде доста динамично, с чести промени. Ще има променлива облачност, на места - и превалявания от дъжд. Вятърът ще е северозападен, слаб до умерен и температурите ще се понижават, повече в Северна България.

Към сряда-четвъртък преобладаващите максимални ще са между 15° и 20°.

В четвъртък и минималните ще са доста ниски - предимно между между 5° и 10°, но валежите ще спрат, облачността ще намалее до слънчево време.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация