Роксана представя „Джелем, Джелем“ в денс поп вариант 26 ноември, 2021

Роксана представя „Джелем, Джелем“ в денс поп вариант
social Снимка: KVZ Music

Новата песен на Кралицата на циганската музика в Европа – Роксана, ще бъде представена в официалния й YouTube канал днес в 17:00 часа.

„Джелем, Джелем“ е колкото безпогрешно разпознаваема, толкова и неузнаваема в изпълнение на Роксана. С помощта на двама от най-добрите продуценти на електронна музика The Editor и Иван Шопов (Cooh, Balkansky), тя облича нови дрехи на циганския химн, за да го представи пред света.

Двата варианта на „Джелем, Джелем“ –  на The Editor и ембиънт дъб-степ на Иван Шопов, ще се появят с клипове, като днес премиера прави проектът с The Editor. Видеото е дело на Кирил Киров – Кико, който е сътворил истински киноразказ.

С „Джелем, Джелем“ музиката на Роксана има нова мисия: „Искам чрез моя глас да бъдат чути всички цигани по целия свят“, казва тя.

Певицата иска да фокусира погледите на обществото върху важните проблеми днес и чрез песента си да покаже отворената рана на етническото разделение. За да събори границите между хората, тя първо събаря собствените си граници в музиката, в името на една доста по-висока цел от това просто да забавлява.

През 2020 г. Роксана е коронована за „Кралица на циганската музика в Европа“ – титла, която ще носи следващите 10 години.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация