Последен топъл летен ден - есента идва на 22 септември 17 септември, 2021

Последен топъл летен ден - есента идва на 22 септември
social Снимка: pxhere.com

От запад облачността ще се увеличава и след обяд на места в западните райони ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Има условия за градушки. През нощта срещу събота валежите ще продължат и ще обхванат и източните райони. 

Максималните температури ще са между 30° и 35°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. От запад облачността ще се увеличава и до вечерта на отделни места ще превали. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха: 25°-27°.

През почивните дни ще започне захлаждане. Ще бъде ветровито, с често значителна облачност. На места ще превали, в отделни райони с гръмотевици.

В понеделник вятърът ще отслабне, в южните райони ще се ориентира от юг-югозапад. Над Северна България облачността ще остане предимно значителна, с превалявания от дъжд, а над Южна временно ще намалява, ще е почти без валежи. Температурите ще се понижават, в неделя и понеделник в по-голямата част от страната минималните ще са между 13° и 18°, а максималните между 23° и 28°.

От вторник се очаква ново захлаждане, като температурите през деня ще са около 20 градуса и на много места ще превали.

Астронимическата есен идва в 22:21 часа на 22 септември. Тогава настъпва и есенното равноденствие. Денят и нощта са приблизително с еднаква продължителност, като нощта се увеличава все повече, а денят намалява.

Хороскоп Виж всички

Нотификация