Последен ден с дъждовно и прохладно време 20 юни, 2021

Последен ден с дъждовно и прохладно време
social Снимка: pixabay.com

Днес облачността ще е по-често значителна, около и след обяд - купеста и купесто-дъждовна и на много места ще превали и прегърми. Повече слънце ще има преди обяд над Западна България. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София около 23°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, след обяд и с гръмотевици. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максимални температури 21-23°. Температурата на морската вода е 19-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще е предимно значителна. Ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра – около 12°.

През първата половина от новата седмица ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста облачност, но само на отделни места, главно в Източна България и планинските райони, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от север. Температурите бързо ще се повишат и в сряда максималните ще са между 32° и 37°, по-ниски ще остават по морския бряг. В четвъртък, петък и събота ще е предимно слънчево. Вероятността за краткотрайни следобедни валежи намалява. Температурите ще останат без съществена промяна.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация