Платена публикация: Висша Лига – какво да очакваме през сезон 2021/2022 22 ноември, 2021

Платена публикация: Висша Лига – какво да очакваме през сезон 2021/2022
social Снимка:

​​​​​​​Несъмнено Висшата лига на Англия е първенството, което в последните години е най-оспорваното, интригуващо и зрелищно за наблюдаване от топ домашните надпревари в Европа. Тук всеки един отбор може да победи или да загуби от своя съперник. Има множество местни, регионални и исторически базирани дербита. Всичко това е гарнирано от професионализъм от най-високо ниво, в комбинация с огромни парични инвестиции. Предварителните футболни прогнози за Висшата лига на Англия за конкретен шампион на този етап изглеждат доста дръзки.

В момента забелязваме едно ярко открояващо се от останалите отбори трио – Челси, Ливърпул и Манчестър Сити. След идването на немския експерт Томас Тухел начело на „сините от Лондон“ през Януари 2021 г., отборът изглежда преобразен, с приповдигнат морал и изключително боеспособен. Пристигането на мениджъра бе закъсняло за нещо повече на домашната сцена, но именно негова бе главната роля във финала на Шампионска Лига, като по този начин Челси спечели трофея. През този сезон „лондончани“ се сдобиха и с Ромелу Лукаку, надявайки се в негово лице да намерят своя нов еквивалент на легендата си Дидие Дрогба. Другият немски специалист във висшата лига Юрген Клоп също изглежда мотивиран и подготвен за битки за пореден път, със своя Ливърпул. „Мърсисайдци“ нямат нови изключителни звезди в редиците си, но именно това е немската школовка във футбола – хомогенен и взаимнозаменяем отбор, който играе не като единадесет, а като един. Манчестър Сити е една идея по-различен случай. „Небесносините“ разполагат с несметните арабски богатства, както и Пеп Гуардиола начело на тима. „Шумните съседи“, които вече почти никой не ги нарича така, тъй като те се доказаха на родна почва, са и текущият шампион в надпреварата. Голямото им желание и копнеж си остава спечелването на трофей в Европа, като миналата година бяха най-близко до това, ала именно Челси им отне тази възможност.

Другият гранд от Манчестър изглежда изключително колеблив в изявите си и столът на мениджъра Оле Гунар Солскяер доста силно се клати. Кой ще заеме неговото място и дали това въобще ще се случи, предстои да разберем На този етап Юнайтед са под сериозна въпросителна за нещо повече от този сезон. Отборите на Арсенал, Тотнъм и Лестър, които са сред основните претенденти, ако не за топ 4, то поне за топ 6, към момента се намират една идея по-далеч от въпросните места в класирането. Изключително солидно обаче, е представянето на „чуковете“, водени от Дейвид Мойс. Изглежда, че шотландският мениджър върши доста добра работа на кормилото на Уест Хям, но истинските тестове тепърва предстоят.

Поглеждайки към временното класиране в дъното и зоната покрай него забелязваме един от силно представилите се през миналия сезон тимове, който изглежда стремглаво отправен в тази посока – Астън Вила. След продажбата на свои ключови играчи, и най-вече на Джак Грийлиш по посока Манчестър Сити, „виланите“ не приличат на себе си. В зоната на изпадащите в настоящия ѝ вид забелязваме и Нюкасъл Юнайтед. На фона на наскорошното му придобиване от арабски собственици, се очаква този отбор да бъде много активен на предстоящия трансферен маркет и да придобие положителна трансформация през втория полусезон. А за догодина вече може би целите ще бъдат съвсем различни - предстои да разберем!

Колкото интересно и оспорвано да е на дъното, то всеки е вперил поглед и има интерес свързан с това, което се случва на върха. Към настоящия момент шансовете за шампион и на Челси, и на Сити, и на Ливърпул са напълно равни.
 

*Хазартът е забранен за лица под 18 годишна възраст. Хазартът води до пристрастяване и трябва да се залага разумно и отговорно. При проблем е необходимо да се потърси лекарска помощ.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация