Община Пловдив намалява данъка за таксиметров превоз 14 октомври, 2021

Община Пловдив намалява данъка за таксиметров превоз
social Снимка: unsplash.com

Община Пловдив предлага годишният размер на данъка върху таксиметров превоз на пътници за 2022 г. да бъде намален и от 750 лева да стане 300 лева. Това е записано в проекта за промяна на наредбата за изменение и допълнение на наредбата за определянето размера на местните данъци на територията на община Пловдив.

Актуализацията се прави и във връзка с разпоредбата на чл.61ф, ал.1 от Закона за местни данъци и такси, съгласно която общинският съвет определя годишния размер на данъка върху таксиметров превоз на пътници за съответната година в граници от 300 лв. до 1 000 лв., в срок до 31 октомври на предходната година.

Според текста на предложението предвиденото с проекта намаление на данъка върху таксиметров превоз на пътници за 2022 г. е с цел облекчаване на стопанската дейност на кръга от тези лица и ще осигури технологично време за организиране на дейността им за 2022 г., предвид глобалната пандемия от COVID-19 и породената от това икономическа несигурност, на фона на повишаването на цените на горивата.

Промяната на таксата е и във връзка с подадено до кмета на Община Пловдив искане от сдружение „Асоциация на таксиметровите водачи - гр. Пловдив”, подкрепено с подписи на таксиметрови шофьори за нов размер на налога.

От началото на 2019 г. данъкът върху таксиметровия превоз на пътници в Пловдив е в годишен размер от 750 лева.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация