Община Пловдив с кампания за опасни отпадъци 25 май, 2021

Община Пловдив с кампания за опасни отпадъци
social Снимка: Община Пловдив

За осма поредна година Община Пловдив организира за гражданите кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци от домакинствата.

Тази година инициативата ще се проведе на 26 май (сряда) като мобилния пункт ще бъде позициониран на адрес: Район „Централен“, бул. „Шести септември“ –  паркинга зад магазин „Т Маркет“ (ресторант „Стадиона”) в часовия диапазон от 10:00 до 16:00 ч.

Основните групи опасни отпадъци, които ще се приемат на са: живак и живаксъдържащи уреди (с изключение на луминесцентни лампи), лакове и бояджийски материали, домакински препарати, мастила и замърсени опаковки – опаковки, съдържащи опасни вещества, пестициди, маслени филтри, спирачни течности и антифриз, фармацевтични продукти - лекарства с изтекъл срок на годност.

Напомняме, че изхвърлянето на опасните битови отпадъци в общия поток създава риск за здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата, поради което Община Пловдив призовава гражданите да се възползват от предоставената възможност и да предадат опасни отпадъци в мобилния пункт на посочения адрес или на обособената площадка за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци от домакинствата в базата на ОП „Чистота“. За повече информация вижте тук.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация