Община Хасково облекчава бизнеса 26 ноември, 2020

Община Хасково облекчава бизнеса
social Снимка: unsplash.com

Във връзка с въведените нови мерки за намаляване на разпространението на заразата от COVID 19 и ограниченията за част от бизнеса, въведени със Заповед на министъра на здравеопазването, кметът на община Хасково Станислав Дечев предлага: 

  • Да бъдат освободени от такса "тротоарно право“ фирмите, чиято дейност е спряна от противоепидемичните мерки, въведени със Заповед на Министъра на здравеопазването за периода 27 ноември – 21 декември 2020г.
  • Освобождаване от наем на фирмите-наематели на обекти- общинска собственост, чиято дейност е спряна с противоепидемичните мерки, въведени със Заповед на Министъра на здравеопазването за периода 27 ноември – 21 декември 2020г.

Въпреки тежката икономическа ситуация, в която се намираме и изключително сложната епидемична обстановка, община Хасково предлага варианти за облекчаване работата на местния бизнес.

Същите облекчения бяха въведени през пролетта на тази година по време на извънредното положение.

Тези мерки в подкрепа на бизнеса ще се отразят върху местните приходи в бюджета на община Хасково, но въпреки това кметът на община Хасково е убеден, че те са необходими, както за фирмите, така и за хората, работещи в тях.

Общинска администрация обсъжда и други мерки, които биха могли да облекчат работата на местния бизнес. Всички мерки ще бъдат предложени за гласуване от Общински съвет Хасково на заседанието му през месец декември.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация