Нощта на театрите показва „Другата страна на театъра“ 20 ноември, 2021

Нощта на театрите показва „Другата страна на театъра“
social Снимка: theatresnight.org

За девети пореден път България се включва в „Нощ на театрите“.

Страната ни се присъединява към европейската инициатива през 2013 година с идеята да стане част от общия празник на всички, които обичат театралното изкуство – независимо от коя страна на сцената са.

Нощ на театрите ще има в 11 български града – София, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Благоевград, Плевен, Шумен, Сливен, Кърджали и Търговище.

Заради продължаващата епидемия, програмата включва събития както на живо, така и в различни онлайн платформи.

В София Нощта на театрите се провежда с подкрепата на Столичната община и ще започне от сутринта с представления за децата, организирани от Софийската опера и балет, Младежкия театър „Николай Бинев“, Театър „Възраждане“, Университетския театър към НБУ и Руския културно-информационен център.

В 12 часа и в 13.15 часа Софийската опера и балет кани своите зрители на обиколка зад кулисите. Включването в разходките е с предварително записване и до изчерпване на местата, които заради противоепидемичните мерки са с намален капацитет.

Точно в 12 часа ще започне и откритото студио LIVE CAM „Другата страна на театъра“, което ще се излъчва на живо във фейсбук за всички почитатели на театралното изкуство в България и по света. Тази година за различните лица на театъра ще разказват и режисьорите, и драматурзите, и актьорите. Ще има преки включвания от Чикаго, Лос Анжелис и Тулуза.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация