Карнавалът на смеха завладява Габрово 22 май, 2021

Карнавалът на смеха завладява Габрово
social Снимка: carnival.gabrovo.bg

Традиционният Карнавал на смеха завладява Габрово днес. Тази година публиката ще се движи по карнавалното трасе, а самият карнавал ще бъде статичен.

Забавлението започва в 10:00 часа и ще продължи до 19:00 часа. Началото е пред Спортната зала „Орловец“ и Дома на хумора, продължава по крайречните и речните пространства, през централните градинки и завършва на площада пред Общината.

Тази година събитието ще покаже на какво сме се смели през годините. Политическата реалност отдавна е на прицела на сценаристите на карнавала и този път той няма да изневери на тази традиция - джипката на Бойко Борисов, Ферарито с цвят червен на Слави Трифонов, както и фигури на самите „собственици“, са само част от зрелищните макети в прочутото събитие в столицата на хумора.

Освен речи на Тодор Живков и възторжените песни на пионерчетата, които ще озвучават карнавалното трасе, към веселите празници от времето на соца ще ни върнат архивните снимки, изложбите, посветени на карнавала през годините, усмивките от старите кино ленти. Те са запечатали любимците на публиката Стоянка Мутафова и Георги Калоянчев, които в младите си години са били гости на карнавала и са рязали опашката на прочутата габровска котка.

Местните шегаджии ще покажат и други животински видове, макар и бутафорни, в картините с преброяването на орлите и опазването червеногушата гъска, все важни проекти за запазване на биоразнообразието, финансирани с европейски средства.

Четири сцени ще бъдат разположени по трасето, едната е само за децата. На тях ще се изявяват комедианти, музиканти, фокусници, мажоретки, балетисти и всякакви други артисти.

Рязането на опашката на габровската котка е неотменна част от празника, който ще завърши с фойерверки и концерт на „Фондацията“, Мария Илиева, Любо и Графа.

Празничните прояви ще продължат и в неделя. След 11:00 часа пешеходната зона ще заемат улични музиканти, художници, клоуни и куклени артисти от пътуващия фестивал „Улицата“.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация