Жителите на Црънча благодарят за подкрепата от Делян Пеевски 10 май, 2020

Жителите на Црънча благодарят за подкрепата от Делян Пеевски
social Снимка: Канал 3

След като преди няколко дни фирмата "Интръст" ЕАД на Делян Пеевски обяви решението си да дари 700 000 лв. за да се спаси гората над село Црънча, хората от селото излязоха със специална благодарствена декларация. Тя е приета на общоселско събрание на 10.05.2020 във връзка с планираната за утре извънредна сесия на ОС Пазарджик.

Ето и пълният текст на декларацията:
Ние црънчани-жители и живущи в с.Црънча,Пазарджишко, на свое общоселско събрание от 10.05.2020 г.,

Д Е К Л А Р И Р А М Е С Л Е Д Н О Т О:

Благодарим за подкрепата и оценката дадена от фирма „Интръст”-АД и едноличния й собственик г-н Делян Пеевски за достойното поведение на хората от Црънча в защита на отказа от продажба и връщане на публичния характер на собствеността на Црънчанската гора, като част от грижата ни за опазване на природнтото и културно богатство на България.

Приканваме общинските съветници в община Пазарджик да спазят изразената воля на Дарителя и публично поетия ангажимент от Кмета г-н Тодор Попов, като отменят съответните решения за продажба и смяна на публичния характер на имота на Црънчанската гора.- съответно на Рещение №:79/29.04.2020 г., и Решение№: 113 /27.07.2017 г.на ОбС, Пазарджик. Изразявайки своята загриженост и тревога от състоянието на културно-историческото наследство в гората над Црънча, настояваме да се предприемат от Община Пазарджик, РИМ.-Пазарджик и другите компетентни органи и институции спешни спасинителни мерки за спиране на иманярските набези, проучване и социализиране на археологическите обекти в района на с.Црънча.

С оглед целесъобразното и прозрачно разходване на средствата обещани като дарение в полза на с.Црънча предлагаме същите да бъдат разходвани и контролирани съобразно съвместно одобрени проекти от страна на Дарителя и населението на селото чрез съответните им представителни органи и структури на гражданското общество. 10.05.2020 г. Общоселско събрание с.Црънча, Пазарджишко Проект!
Р Е Ш Е Н И Е №:01/10.05.2020 г.

Днес , 10.05.2020 г. , общоселското събрание на жителите и живущите в с.Црънча, общ.Пазарджик, проведено на открито на стадиона на селото, при спазване на изискуемите противоепидемични мерки, Р Е Ш И: Приема Декларация на селската общност изразяваща позицията на селската общност отхвърляща намеренията за продажба и осъществената смяна на собственстта на Црънчанската гора от публича общинска в частна такава. Възлага на Кмета на с.Црънча и Обществения съвет за развитие на селото своевременно да запознаят ръководството на общината и общинския й съвет, както и при необходимост да отстояват изложената в нея позиция на населението на с.Црънча.

Упълномощава Обществения съвет за развитие на с.Црънча да представлява интересите на общността в досегашния му състав, като продължава дадения му мандат с Решение №:1 / 09.11.2018 г. до провеждане на последващо целево Общоселско събрание за неговото обновяване по реда на Закона за участие на гражданите в местното самоуправление.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация