Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Писмото на "Интръст" ЕАД на Делян Пеевски, което спаси гората край с. Црънча

07.05.2020
Снимка: nova.bg
Депутатът дари 700 000 лв., половината от тях за парк на име "Св. Георги Победоносец", а другата за издръжка волейболния "Хебър"

Малко след като стана ясно, че "Интръст" на Делян Пеевски спасява гората край с. Црънча, бе публикуван и пълният текст на писмото, благодарение на което това се е случило. Документът бе разпратен от пресцентъра на община Пазарджик малко след пресконференцията на кмета на града Тодор Попов. Пред журналистите кметът Попов също прочете писмото, подписано от изпълнителния директор на „Интръст“ ЕАД Александър Георгиев, в което се посочва, че въз основа на изрично решение на едноличния собственик на капитала на дружеството Делян Пеевски, ще дари сумата, ако Общинският съвет на Пазарджик отмени решението си за продажбата на гората.

Ето и целия текст на писмото от "Интръст" ЕАД, с което бе спасена гората край с. Црънча:

"Уважаеми господин Харалампиев,

Уважаеми господин Попов,

Уважаеми господа общински съветници,

Обръщам се към Вас във връзка с решение №79 от 29.04.2020 г. на Общинския съвет на Пазарджик за продажба на 368 684 кв.м. гора в землището на село Црънча.

Това решение доведе до протест навръх един от най-светлите български празници – Гергьовден, предизвикан от напълно справедливия гняв на жителите на село Црънча. Гневът им е оправдан, а надигането му навръх Гергьовден символно. Защото е породен от закономерно чувство за несправедливост в хора, водени единствено от желанието да запазят едни от най-големите ценности на родното си място – природното и културното си богатство.

Това са ценности, които не се измерват с пари. Какъвто и да бъде резултатът от бъдещия търг за продажбата на гората, той няма да компенсира нито отнемането й от жителите на с. Црънча, нито вярата им в справедливостта, погазена от решението Ви. Дори и да покрие финансовите нужди на общината. Това е вяра, изповядвана и от управляваната от мен компания „Интръст“ и от нейния едноличен собственик г-н Делян Пеевски. Именно затова считаме, че село Црънча не трябва да се превръща в заложник на финансовите проблеми на община Пазарджик, като настояваме да отмените взетото от Вас решение.

Вярваме, че това ще допринесе не само за възвръщане на чувството за справедливост, но и за доверието на жителите на село Црънча в управленските решения на местната власт във Ваше лице.

В тези трудни времена единението и солидарността са основополагащи за обществото ни. Затова, въз основа на решение на едноличния собственик на капитала на „Интръст“ г-н Делян Пеевски, декларирам желание за финансова помощ в размер на 700 000 лева. Тя ще бъде преведена по сметка на община Пазарджик в деня, следващ евентуалната отмяна на взетото от Вас решение с изрично посочено желание на господин Пеевски, половината от сумата в размер на 350 000 лева да бъде използвана за създаване на парк, носещ името на „Свети Георги Победоносец“ - покровител на всички, водещи битките си с чест и от желание за справедливост, както в случая направиха жителите на село Црънча. Сумата е достатъчна за изграждане на съоръжения за игра на деца и изграждане на алеи, за да бъде паркът място за разходка и активна почивка на всички жители на населеното място, общината и района, с който господин Пеевски е свързан от години, а останалата сума в размер на 350 000 лева да бъде използвана за издръжка и развитие на волейболен отбор „Хебър“.

Считам, че подобен парк може да се превърне в средище на културния живот не само на село Црънча, а и на целия регион, но най-вече - в символ на единението и силния дух на всички жители на областта.

За "Интръст" ЕАД:

Александър Георгиев".

В момента 02:00 - 02:00
  • ork.Veselina Djankite 23:02 в момента
  • Toni Storaro Naley priqtelu 22:55 Предишна
  • Ivan Kurtic Ponos 22:50 Предишна
  • Liyana, Konstantin Kato Hlape 22:47 Предишна
  • Darko Filipovic Trebas Mi 22:43 Предишна
  • Ayshenur Praznik nay golqm 22:35 Предишна
  • Ivan Kurtic Ponos 22:34 Предишна
  • Sasa Matic Taksimetar 22:30 Предишна
  • Giannis Ploutarxos Sto Ipografo 22:27 Предишна
  • Nikolay Slaveev Pirinska Mladost 22:23 Предишна

Програма

19:00 - 23:00 Честито

23:00 - 00:00 Ретро микс

00:00 - 08:00 Най-добрият микс от песни

08:00 - 10:00 Капучино

10:00 - 12:00 ВИП зона