И съседи ще участват в “По стъпките на Алеко с приятел” 02 юни, 2021

И съседи ще участват в “По стъпките на Алеко с приятел”
social Снимка: Туристическо дружество „Боерица“

Четири са вече категориите в единственото по рода си отборно планинско състезание с кауза у нас - “По стъпките на Алеко с приятел”.

Освен досегашните категории “Семейство”, “Приятели” и “Колеги” в отговор на силния интерес тази година организаторите включват и новата “Съседи”. В нея могат да се регистрират отбори сформирани както на база квартали, така и на отделни населени места.

Традиционно част от средствата събрани чрез таксите за участие и доброволни дарения ще бъдат предоставени за социална кауза.

Четвъртото издание на състезанието ще се проведе на 2 октомври. То е посветено на първото туристическо изкачване на Черни връх, направено от Алеко Константинов и Никола Тантилов през лятото на 1889 година.

“По стъпките на Алеко с приятел” се организира от Туристическо дружество „Боерица“ в партньорство със Столична община, район Витоша, район Панчерево, Природен парк Витоша.

Състезанието се провежда по две трасетакъсо (~11 км по маршрут с. Владая – х. Панчо Томов – с. Владая) и дълго (~28 км по маршрут с. Железница – заслон Синята стрела – вр. Черни връх – м. Офелиите – с. Владая).

На финала във Владая ще има огромна сцена, на която освен награждаването има и забавна програма.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация