Без ограничения за пристигащите от Великобритания 16 юли, 2020

Без ограничения за пристигащите от Великобритания
social Снимка: pixabay.com

232 са новите случаи на Covid-19 у нас за последното денонощие при направени 5 393 PCR теста. Най-много са новозаразените в София - 81, следвани от Пловдив - с 21 и Варна - с 16.

Заради значително завишаване на броя на дневно регистрираните случаи, срокът на обявената извънредна епидемична обстановка в страната е удължен до 31 юли. Целта е да се даде възможност да се засили прилагането на временни противоепидемични мерки, с цел ограничаване разпространението на заболяването и опазването на живота и здравето на гражданите.

От днес в България без 14-дневна карантина и без PCR тест могат да влизат всички лица, които пристигат от Великобритания и Северна Ирландия, страни по Шенгенското споразумение и от държави-членки на ЕС (изключение са Швеция и Португалия).

Няма ограничения и за пристигащите у нас от трети страни като Норвегия, Швейцария, Канада, Украйна и други. Гражданите на Северна Македония, Турция, Албания, Косово, Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора могат да преминават транзитно през България с цел да се завърнат в държавата, чиито граждани са.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация