Нови ограничения за пътуване до Гърция и Испания 12 ноември, 2020

Нови ограничения за пътуване до Гърция и Испания
social Снимка: pxhere.com

Българските граждани, които се намират на територията на Гърция и нямат регистрация като постоянно пребиваващи, ще трябва да получат удостоверение от посолството ни в Атина или от генералното ни консулство в Солун, ако искат да се завърнат в България с лек автомобил, преминавайки през различни области. Удостоверението трябва да съдържа личните данни, адрес на който са пребивавали в Гърция, дата и час на тръгване, данни за автомобила и граничния пункт, през което ще напуснат страната.  За пътуващите със самолет не е необходимо удостоверение, съобщават от Външно министерство.

От 23 ноември Испания ще изисква отрицателни PCR тестове за пътници, пристигащи от рискови страни. Те трябва да бъдат направени най-много 72 часа преди пътуването, а документът да бъде преведен на английски или испански език.  Това изискване ще бъде включено към вече съществуващите - QR код, измерване на температурата и визуален контрол.

Към рисковите страни, които са в червената зона, спадат всички страни в Европа, с изключение на Норвегия и Финландия и някои гръцки региони.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация