От днес затварят пътя между Мездра - Лютидол - Новачене 25 юни, 2024

От днес затварят пътя между Мездра - Лютидол - Новачене
Снимка: АПИ

Трафикът на всички превозни средства в отсечката Мездра – Лютидол – Новачене ще бъде спрян напълно около 10:00 часа днес, заради доизграждането на пътните възли на две нива – „Мездра“, „Дърманци“ и „Ребърково“ и модернизацията на пътя Мездра – Ботевград. Въведени са обходни трасета.  

Преминаването на превозните средства по алтернативни трасета е свързано с поставянето на допълнителни пътни знаци по участъците от републиканската мрежа на територията на 5 области – Софийска, Ловеч, Плевен, Враца и Монтана. 

Специална червена маркировка се поставя на някои остри завои през прохода „Петрохан“, който е един от възможните обходни маршрути за тежкотоварните камиони, пътуващи от Монтана към София. Целта е тя допълнително да предупреждава шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост.

Тежкотоварните превозни средства не могат да преминават през „Петрохан“ в часовете с пиково натоварване и в уикендите. Тежките камиони  ще могат да преминават през прохода само в работните дни от 9.00 ч. до 16.00 ч и през нощта.  

За още полезни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни! 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация