Банско осигури автобусна линия до Шилигарника и хижа Вихрен и обратно 25 юни, 2024

Банско осигури автобусна линия до Шилигарника и хижа Вихрен и обратно
Снимка: Община Банско

Над сто и петдесет уникални гоблена, изработени от младежите от „Защитени жилища 3 и 4“ са подредени в изложба на втория етаж на Туристическия информационен център в Банско.

Гоблените са сътворени с много старание и умения, а всяко от изделията е наситено с емоции и изразява индивидуалността на творците. Всеки може да посети изложбата и да избере гоблен за своя дом. Така ще подкрепи сръчните младежи от Защитените жилища.

Снимка: Община Банско

И тази година община Банско осигури автобусна линия по маршрута Банско – местност Шилигарника – хижа Вихрен и обратно. Тя ще обслужва онези туристи, които посещават курортния град през летния сезон, без личните си автомобили, или предпочитат да не ги ползват за достъпа до Пирин. 

Редовната автобусна линия е с крайни точки ЖП гарата и хижа „Вихрен”, като желаещите да идат в планината ще могат да се качат на автобуса на няколко междинни спирки в града.

Автобусна линия ще пътува до 30 октомври и ще бъде обслужвана три пъти дневно, като часовете на тръгване от района на ЖП ГАРА Банско са 8:30, 13:20 и 18:00 ч., а от х. Вихрен – 9:20, 14:10 и 18:00 всеки ден.

След проведена техническа профилактика, вече работи и седалковият лифт от хижа "Гоце Делчев" до хижа "Безбог". Може да се ползва всеки ден от 8:30 до 16:30 часа, когато е последното качване.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни! 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация