В Банско организират кампания „Бъди човек“ в навечерието на Великден 20 март, 2023

В Банско организират кампания „Бъди човек“ в навечерието на Великден
Снимка: Фейсбук/Община Банско

За поредна година доброволци от Банско организират кампания „Бъди човек“ в навечерието на Великден. Тази година ще бъдат раздадени около 40 торби с хранителни продукти на хора в нужда.

Сред основните организатори на благотворителната инициатива е  Георги Ангелов. За БТА той съобщи, че редовен дарител осигурява средствата за хранителни продукти за социално слаби хора два пъти в годината – на Коледа и за Великден, като и този път ще бъде избран малък квартален магазин, от който да бъдат закупени храните. С това се помага и на социално слабите и пенсионерите, а и на дребните търговци.

В основата на „Бъди човек“ в Банско, заедно с Георги, са и две детски учителки – Здравка Юнчова и Елена Колевичина. Всеки път приобщават и ученици, които да последват примера и да се учат да бъдат съпричастни и да помагат на другите.

Хранителните продукти ще бъдат раздадени на 8 април, Лазаровден, за да може преди големия християнски празник Великден хората, които се нуждаят от тях, да бъдат по-спокойни и да имат какво да сложат на празничната трапеза.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация