Стоян Петков вдига „Наздравица“ за любовта 13 юни, 2024

Стоян Петков вдига „Наздравица“ за любовта
Снимка: Diapason Records

Новият проект на Стоян Петков -„Наздравица“, е посветен на любовта между двама души.

Фолклорния изпълнител на Diapason Records дава нов живот на песента с оригиналното заглавие „Хей, крьчмарьо“, дело на Красимир Христов, познат на публиката като дългогодишен ръководител на оркестър „Кристал“.

„Това е песен, която знам и обичам от детските си години. Няма да забравя, когато излезе албума на оркестър „Кристал“ през 1994-а година! Още тогава ми стана любима и се радвам, че сега успях да направя своя прочит на тази прекрасна композиция“, сподели Стоян Петков.

„Наздравица“ е втората песен, която изпълнителят прави след излизането на дебютния си албум „Кой що ме чуе да пеям“
 
Музиката и текстът на „Наздравица“ са дело на Красимир Христов, а за аранжимента фолклорният изпълнител се доверява на Виктор Йорданов – Кардама.

Хореографията във видеото е поверена на Танцова Формация „Балканджии“ с художествен ръководител Петър Немски. За първи път виждаме и музикантите, които стоят зад направата на песента -  акордеониста Венелин Башев и цигуларя Иван Стоянов. 

Красивата фолклорна носия, която Стоян Петков носи във видеото е предоставена от Васил Василев, познат като хореограф на ПФА „Родолюбие“, гр. Кюстендил. 

Режисьор на клипа е Ненчо Касъмов, а оператор – Веселин Сивков.

Слушай Стоян Петков и в ефира на радио Веселина - най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация