"Сцена под липите" събира любители на фолклора от България и Румъния 11 юни, 2024

Снимка: Община Русе

На 15 и 16 юни (събота и неделя) в местността Лесопарк „Липник” ще се проведе 10-ото издание на Националния фолклорен фестивал „Сцена под липите”. Събитието ще събере близо 1000 участници и 100 състава от цялата страна и от съседна Румъния.

Фестивалът ще започне в събота в 10 ч. с официално откриване, по време на което ще се състои чаена церемония с липов чай. Ще бъдат раздадени 500 меденки с логото на „Сцена под липите”, а публиката ще може да се наслади на „Танца на пчеличките”, изпълнен от новите талисмани на фестивала.

Гостите на събитието ще могат да разгледат и закупят продукти от „Алеята на здравето и на красотата”, от изложението на пчеларите, както и от щандовете на традиционните занаяти. За най-малките са предвидени детски анимации и работилници.

За втори път ще се проведе и Международният пленер за рисунки „Душата на дете”, в който ще вземат участие деца от с. Николово и Гюргево.

Вечерта ще се състои огнено шоу, предшествано от изпълнение на гайдари. След това ще се проведе „Фолклорна хоротека под звездите” с участието на оркестър „Извор”.

В неделния ден ще се проведат детско риболовно състезание, организирано от Риболовно сдружение „Липник Русе”, детско състезание по спортно ориентиране и „Фолклорна хоротека под липите” с участието на музикална формация „Дунавска магия”.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация