Ботевите дни във Враца започват с уникално дрон шоу 27 май, 2024

Ботевите дни във Враца започват с уникално дрон шоу
Снимка: Фейсбук/Община Враца

Със запалване на символичния вечен огън днес във Враца ще бъде дадено официалното начало на Ботевите дни, посветени на 148-та годишнина от подвига на поета - революционер и четата му. 

Откриването е от 10:00 часа на площада, където ще бъдат изпратени участниците в похода “Козлодуй-Околчица”. По славния маршрут за 76-та година, се очаква да вървят близо 2 хиляди души, голяма част от които са ученици от цялата страна. Походът има статут на най-мащабната родолюбива проява в туристическия календар. По Ботевите стъпки походниците ще вървят до връх Околчица, където се провежда традиционното всенародно поклонение на 2 юни - Деня на Ботев

Програмата на честванията във Враца включва разнообразни културни, образователни, туристически и спортни прояви за всички възрасти.

Тази вечер откритата сцена на централния площад ще посрещне “Фондацията”, а кулминацията в програмата е първото по рода си патриотично аудио-визуално шоу с над 200 дрона! Спектакълът ще представи моменти от живота и делото на поета и революционер Христо Ботев. Началото е в 21:30 часа. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация