Вижте кои градове празнуват днес 24 май, 2024

Вижте кои градове празнуват днес
Снимка: unsplash.com

Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. 

Обявен е със Закона за изменение на Кодекса на труда, приет от 9-ото Народно събрание на 30 март 1990 г. като Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. 

Денят на град Балчик. Отбелязва се по традиция в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Празникът на град Благоевград. Отбелязва се съгласно Решение 129 на Общинския съвет от 22 април 1992 г. в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Празникът на град Велики Преслав. Отбелязва се съгласно Решение 112 на Общинския съвет от 23 ноември 2004 г. в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - 24 май. До 2004 г. Денят на град Велики Преслав се е чествал на 8 ноември - деня на църковния празник на св. Архангел Михаил.

Празникът на град Долни чифлик. Отбелязва се в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
 
Денят на град Кубрат. Отбелязва се съгласно решение на Общинския съвет от 12 април 1994 г. в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Празникът на град Приморско. Отбелязва се в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Празникът на град Садово. Отбелязва се съгласно решение на Общинския съвет от 2004 г. в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Денят на град Тополовград. Отбелязва се по традиция в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Празникът на град Чепеларе. Отбелязва се от 1994 г. съгласно Решение 153, протокол 18 на Общинския съвет от 14 октомври 1993 г. в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Нотификация