Тоника СВ с грандиозен концерт в Античния театър на Пловдив 14 май, 2024

Тоника СВ с грандиозен концерт в Античния театър на Пловдив
Снимка: UPI events

Легендарната българска група "Тоника СВ" ще изнесе незабравим концерт на 8 септември от 20:00 часа на емблематичната сцена на Античния театър в Пловдив.

Спектакълът ще отбележи 40 години на сцената на Милица, Ралица, Драго и Емил, както и ще отдаде почит на паметта на безвременно отишлата си колежка Ваня Костова.

Публиката ще се наслади на емблематичните хитове на групата като "Един неразделен клас", "Мария", "Приятели" и много други.

"За нас е огромно вълнение да изнесем самостоятелен концерт в Античния театър в Пловдив – една от най-красивите сцени в България. Пътували сме из цялата страна и сме пели на много места, но това ще бъде първият ни самостоятелен концерт на този емблематичен театър", споделя Милица Божинова.

Подготовката за грандиозното шоу е в разгара си, а публиката ще може да се наслади и на нови песни, които ще бъдат представени за първи път.

Концертът ще бъде своеобразен бенефис на групата, разказан чрез музиката й.

История на Тоника СВ:

Идеята за създаване на вокална група към Главно управление Строителни войски се ражда в края на 1979 г. Целта е групата да изпълнява естрадни български песни и да обикаля поделенията, за да повдига духа на служещите.

На конкурса за солисти на групата се явяват 249 кандидати от цяла България. Първите песни за новата формация са създадени през 1979 г., а ръководител е композиторът Стефан Диомов.

За 45 години "Тоника" се превръща в една от най-обичаните и значими музикални формации в България, оставила траен отпечатък в сърцата на поколения българи.

Слушай Тоника СВ и в ефира на радио Веселина - най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация