София засиява с Фестивала на светлините LUNAR 09 май, 2024

София засиява с Фестивала на светлините LUNAR
Снимка: lunarlights.eu

Третото издание на Фестивала на светлините LUNAR ще се проведе в София между 9 и 12 май.

Арт събитието ще преобрази централната част на столицата в огромна и сияеща галерия под открито небе, в която български и чуждестранни артисти ще представят вълнуващи 3D мапинг проекции и светлинни инсталации. Организатор и основен артистичен колектив зад проекта е българското студио за визуални ефекти MP-STUDIO, в партньорство с един от най-известните светлинни фестивали в света Festival of Lights International. 

Достъпът до всички произведения ще бъде свободен.

Над 450 хиляди жители и гости на София посетиха всяко от първите две издания на LUNAR. Тази година на над 22 локации в София - сгради и площади, ще бъдат показани над 40 творби. Включват се чуждестранни и български артисти от 12 държави.

Маршрутът на фестивала е 4,5 км и ще заведе публиката в новата фестивална локация - Южен парк 2, където ще има осем светлинни инсталации, включително на задната фасада на Музея за съвременно изкуство.

По време на Фестивала на светлините LUNAR до 1:30 часа през нощта ще работи метрото, ще има и осигурен нощен градски транспорт

В центъра на София няма да бъдат допускани автомобили. От 9 до 12 май част от улиците "Ангел Кънчев", "Дякон Игнатий", "Леге", "Цар Шишман", "Московска" ще бъдат затворени за движение на моторни превозни средства след 19:00 часа. В участък от бул. "Цар Освободител" преминаването на автомобили се ограничава след 20:00 часа. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация