"Барби" e филмът-шампион за 2023 04 септември, 2023

Барби филм

Снимка: Александра филмс

Филмът "Барби" е един от най-големите поп културни феномени на годината и глобалната му популярност беше потвърдена, тъй като вече е най-касовият филм за 2023 г. Режисирана от талантливата Грета Геруиг, комедията е събрала над 1,36 милиарда долара в глобалния боксофис.

С участието на известни актьори - Марго Роби като Барби и Райън Гослинг като Кен - с изобилие от холивудски епизодични роли, Барби донесе 600 милиона долара в Северна Америка. В началото на август той надмина "The Super Mario Bros. Movie", който спечели 574 милиона долара в страната. Това затвърди титлата на Барби като най-голямото издание на филм в боксофиса на щатите за годината досега. В момента той може да се похвали с впечатляващите 760 милиона долара.

Въпреки че изобилието от реклами и партньорства помогнаха за укрепването на цялостния й промоционален план, огромният й успех надмина всички очаквания. Барби се задържа на първо място в продължение на четири последователни уикенда. Това е и най-касовият филм, режисиран от жена.

Хороскоп Виж всички

Нотификация