Читалня на открито в Силистра за Световния ден на книгата и авторското право 23 април, 2024

Читалня на открито в Силистра за Световния ден на книгата и авторското право
Снимка: Община Силистра

Училища, детски градини, читалища и културни институции се включиха в инициативата „Пролетна и празнична Силистра“. По призив на Общината, те изработиха цветни и шарени кътове и рамки за снимки, и великденски яйца с различни мотиви за предстоящите светли празници Лазаровден, Цветница и Великден и Гергьовден. 

Днес Регионалната библиотека „Партений Павлович“ в Силистра организира читалня на открито по случай Световния ден на книгата и авторското право -23 април. 

На площад „Свобода“ ще бъдат отворени различни ателиета, където посетителите ще могат да почетат и да поговорят за своите любими автори и книги. Гостите ще имат възможност да се запознаят с най-новите заглавия от фонда на библиотеката, както и с разнообразието от услуги, които се предлагат в различните отдели. Всички желаещи ще получат безплатни едногодишни читателски карти. Новите книги, постъпили през миналата година в библиотеката в Силистра, са 4347. Част от тях са закупени благодарение на различни проекти, получени са също и много дарения от издателства и частни лица. 

А по случай Международния ден на танца, който се отбелязва на 29 април, днес Школата по модерен балет "Аксел" към Обединения детски комплекс ще изнесе благотворителен концерт-спектакъл

Събраните средства ще бъдат използвани за финансиране дейността на школата и на конкурсни участия на децата от балета. Младите балерини  ще изпълнят на сцената 23 оригинални и въздействащи хореографии в ритъма на модерния и съвременния танц. В концерта ще вземат участие 80 от най-малките до най-големите танцьори на школата, обучавани в седем групи през настоящата учебна година.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация