Тейлър Суифт изненадва феновете с двоен албум 19 април, 2024

Тейлър Суифт изненадва феновете с двоен албум
Снимка: ANIMATO MUSIC / UMG

Тейлър Суифт отново доказа, че е сила, с която трябва да се съобразяваме в музикалната индустрия, с излизането на своя 11-и студиен албум, озаглавен The Tortured Poets Department. Още с премиерата си, проектът изненада феновете с щедростта си, разкривайки се не просто като албум, а като истински двоен шедьовър, съдържащ 31 песни.

Първоначално бяха представени 16 нови парчета, а по-късно през нощта Суифт зарадва публиката с още 15 песни, събрани в отделен албум под името TTPD: The Anthology. The Tortured Poets Department е истинско доказателство за таланта на Swift като авторка на песни и артистка, безстрашна в желанието си да поема рискове в момент, доминиран от предпазливост в поп музиката.

През последните си 10 албума, звездата ни пренесе в тайните кътчета на личния си живот, подарявайки ни незабравими поп песни. Първият сет от 16 песни в The Tortured Poets Department ни разкрива най-истинските мисли на Тейлър, облечени в драматични и противоречиви звукови одежди. Албумът преоткрива теми като вътрешните борби и емоционалната сложност, а текстовете ни водят през хаотичен поток на съзнанието, пренасяйки ни през безброй етапи на копнеж и гняв.

"The Tortured Poets Department е антология от нови творби, отразяващи събития, гледни точки и чувства от един мимолетен, но съдбовен момент във времето. Момент, който е бил едновременно щастлив и болезнен до еднаква степен", споделя Суифт в профила си в Instagram.

"Този период от живота на авторката вече е приключил, страницата е затворена. Няма за какво да се отмъщава, няма сметки за уреждане, след като раните са заздравели. А след по-задълбочен размисъл, голяма част от тях се оказаха самопричинени", пише тя.

"Тази писателка е твърдо убедена, че сълзите ни стават свещени под формата на мастило върху страница. След като изречем най-тъжната си история, можем да се освободим от нея. И тогава всичко, което остава след нас, е изстраданата поезия."

Сред акцентите в албума са колаборациите с други изпълнители. Осмото парче "Florida!!!", записано с Florence + the Machine, е великолепно съчетание на два уникални гласа, в което емблематичният стил на Florence Welch допълва вокалния диапазон на Суифт в мелодично бижу. Post Malone се присъединява към водещия сингъл на албума "Fortnight", за който по-късно в петък ще излезе и официално видео.

Втората част от колекцията, "Anthology", включва ексклузивните бонус песни на винил "The Black Dog", "The Albatross", "The Bolter" и "The Manuscript", обявени предварително, както и множество други нови парчета.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация