Най-високият храм в България ще се издига в столичния район "Люлин" 15 април, 2024

Най-високият храм в България ще се издига в столичния район
Снимка: kambanata.com

Всяко училище в столичния район „Люлин“ остави следа, след като посади специално подбрано вековно дърво за здраве и просперитет в двора на новостроящия се храм “Свети Патриарх Евтимий Търновски”.

Ще бъдат изготвени и табели с датата на засаждане, името на училището и кратка сентенция, с която то се идентифицира.

Инициативата „Засади бъдеще“ е част от тримодулно Великденско тържество, организирано от Столична Община– район „Люлин“ и Сдружение за национален и духовен възход “Св. Патриарх Евтимий Търновски”.

До края на месеца ще се проведат Празничен благотворителен концерт по случай Възкресение Христово и Галерия на открито, която ще съдържа рисунки на ученици на тема „Възкресение“, „Цветовете на Великден“, „Молитва за мир“, „Заедно можем“, „За любовта“, „Рисувам щастие„ и „Светлина и прошка“. 

Снимка: kambanata.com

Храмът, посветен на Св. Патриарх Евтимий Търновски се гради изцяло с дарения и е подкрепен от Българската православна църква, от Столичната община и от район "Люлин". В България няма друг храм, кръстен на Св. Патриарх Евтимий - един от най-всеотдайните ни духовници и книжовници. Теренът, правото на строеж, проектът на храма, дело на арх. Атанас Вангелов  и всичко извършено до момента е дарение и надежда, че смислени и значими неща могат да ни обединяват. 

Църквата в столичния ж.к. „Люлин“, 9-и микрорайон, ще бъде най-високата в България. Храмът ще се издига на 29 метра, ще бъде на 3 етажа, с разгърната площ от 1836 кв. м и е най-големият в страната, граден през последните 35 години. В основите на храма са вградени три камъка – от връх Шипка, от духовната столица на православието Атон и от старопрестолната столица Търновград. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация