Започна изграждането на три метростанции през „Слатина“ 29 януари, 2024

Започна изграждането на три метростанции през „Слатина“
Снимка: Столична община

Започна изграждането на последните три от общо шест метростанции от участъка от нови 6 км метро, който минава през район «Слатина». 

Във връзка със строителството от 27 януари са затворени за движение три участъка от ул.“Гео Милев“ в район „Слатина“ и се променя маршрута на автобусна линия № 9. 

Забранява се влизането на пътни превозни средства в следните участъци по ул. „Гео Милев“: от бул. „Ситняково“ до ул. „22-ри септември“; от ул. „Благородна“ до ул. „Николай Коперник“; от ул. „Циклама“ до ул. „Слатинска“.

Автобусите по линия №9 ще се движат от ул. „Ген. Гурко“ по действащия маршрут до кръстовище бул. „Ситняково“ - ул. „Гео Милев“, направо по бул. „Михай Еминеску“, по бул. „Шипченски проход“, по ул. „Иван Димитров – Куклата“ и надясно по ул. „Гео Милев“ и по маршрута до автобаза Искър. Превозните средства на градския транспорт ще спират на всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки в променения участък от маршрута.

Разкриват се и временни спирки: 
- на бул. „Шипченски проход“ на 40 м от левия завой от бул. „Михай Еминеску“ в посока автобаза Искър.
- двупосочна спирка на ул. „Иван Димитров – Куклата“ при пешеходната пътека за автостанция „Гео Милев“.

Намалява се интервала на движение за делничен ден на трамвайна линия №20 от 9 на 6 минути, а интервалът на автобусна линия 9 става от 11 на 17 минути.

Временната организация на движение ще продължи около две години и половина.

За времето на строителство на метростанциите шофьорите трябва да използват алтернативни маршрути като бул. “Шипченски проход“, ул. “Николай Коперник“ и бул. “Асен Йорданов“.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация