От минус 2 до 32 градуса през април 01 април, 2024

От минус 2 до 32 градуса през април
Снимка: pxhere.com

Според сезонната прогноза за България на НИМХ може да се очаква, че пролетта ще бъде по-топла и с по-малко валежи от пролетта на 2023 г.  

Най-ниските температури през април ще са между минус 2° и 3°, а най-високите - между 27° и 32°

Месечната сума на валежите средно за страната ще бъде около нормата, която за равнините е между 30 и 75 л/кв.м, в планинските райони - между 60 и 100 л/кв.м. 

Април започва с топло и предимно слънчево време.

На 2 април през страната ще премине студен фронт, от запад на изток на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, има вероятност за градушки; температурите ще се понижат. В средата на първото десетдневние въздушната маса ще е неустойчива, на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, очакват се и градушки. В края на първото десетдневие температурите отново ще се повишат. 

През периода 11-15 април се очаква на много места в страната да има валежи. През втората половина от десетдневието се очаква да бъде предимно слънчево, но сутрешните температури ще бъдат ниски и на места в равнините и котловините ще има условия за слана. 

През третото десетдневие температурите ще бъдат около и над нормата, а валежите около нормата. Вероятност за краткотрайни валежи, гръмотевични бури, градушки и относително понижение на температурите има около 22-и, 26-и и в края на месеца. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация