Тея Дора ще представи Сърбия на Евровизия 2024 с песента "Рамона" 07 март, 2024

Тея Дора ще представи Сърбия на Евровизия 2024 с песента
Снимка: eurovision.tv

След незабравима вечер в Белград на състоялия се в събота дългоочакван финал на "Песма за Евровизија", вече знаем коя песен ще представи Сърбия на конкурса тази година.

16 песни се състезаваха за титлата победител в сръбската национална селекция. В крайна сметка, благодарение на завладяващото изпълнение на Тея Дора, песента "Рамона" заслужено спечели вота. Драгана Косрина и Славен Дошло бяха водещи на вечерта, а специално участие направи и Желjko Joksimović, истинска звезда на Евровизия.

Гласуването се проведе чрез комбиниран вот на публиката и журито, като всяко от тях допринесе по 50% за крайния резултат. При обявяването на точките стана ясно, че "Рамона" е получила максималните 12 точки от журито и още 10 точки от публиката.

Сега Тея Дора ще има честта да развява гордо сръбското знаме в Малмьо, представяйки балканската държава на 68-мия конкурс за песен на Евровизия.

Сърбия дебютира на Евровизия през 2007 г. с песента "Молитва", с която спечели конкурса и получи правото да бъде домакин на следващото издание в Белград. Преди това страната участва като част от Югославия (1961-1992 г.) и Сърбия и Черна гора (2004-2006 г.). Победата на Сърбия през 2007 г. я превърна едва във втората държава, печелила конкурса с дебютно участие, след победата на Швейцария на първия конкурс през 1956 г.

За Тея Дора:

  • Тея Дора е 22-годишна певица от Белград.
  • Започва музикалната си кариера през 2017 г., участвайки в риалити формата "Pinkove zvezde".
  • През 2020 г. издава дебютния си албум "TeoDora".
  • "Рамона" е петата й авторска песен.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

 

Хороскоп Виж всички

Нотификация