Търговище посреща март с най-дългата мартеница и празнично хоро 29 Февруари, 2024

Търговище посреща март с най-дългата мартеница и празнично хоро
Снимка: Фейсбук/Община Търговище

Най-дългата мартеница на читалищата от община Търговище бе разпъната в центъра на града. В инициативата се включиха клубове и ателиета от 20 културни институции с общо 506-метрова мартеница. 

С червено-белия символ на пролетта и пробуждането на природата е направена стена на желанията за всички гости и жители на областния център. Мотото на инициативата е "Мартеница си купи, кауза подкрепи!  Желание си намисли, да се сбъдне на стената закичи". Стената на желанията  е в непосредствена близост до къщичката на Пижо и Пенда до градския шадраван. 

Фолклорен клуб "Омая“ за поредна година кани жителите и гостите на Търговище да се включат в инициативата "Съпреживяването "Да се хванем на хорото". Събитието е част от празничната програма за 3 март на община Търговище. 

Снимка: Община Търговище

В минутите след 11.30 ч. на площада ще се извие голямо хоро. Гости на "Омая“ и Търговище ще бъдат изпълнители от средношколска танцова формация "Лудогорска младост" към Капански ансамбъл в Разград, които също ще се хванат на празничното хоро. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация