Търговище посреща 244-я Традиционен пролетен панаир 08 май, 2023

Търговище посреща 244-я Традиционен пролетен панаир
Снимка: Facebook/Община Търговище

Богата съпътстваща програма, с концерти във всяка от панаирните вечери на 244-я Традиционен пролетен панаир от 8 до 14 май, е подготвила Община Търговище.

МузикаленПаркФест ще бъде открит на 8 май, на сцена „Борово око“, с концерт на Илия Луков. На 9 май, Ден на Европа, на сцената ще излезе Деси Добрева. 10 май е запазен за изява на местните състави, като концертът е под наслов „От Търговище за Търговище“. Папи Ханс ще се изяви на 11 май, а на 12 май, от 19:00 ч., ще пее Тони Димитрова. След нея, от 20:30 ч., на сцената излиза рапърът 100 KILA. 

Вечерният концерт на 13 май е посветен на Деня на Търговище, който тази година е в неделния, последен ден на панаира. Концертът на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ е от 20.00 ч., а в 21.30 ч. ще има празнична заря.

Подготвя се и онлайн игра „Намери петлето“, която ще се състои на фейсбук страницата „Традиционен пролетен панаир Търговище“. За да се включат в нея, посетителите на панаира ще трябва да публикуват като коментар своя снимка до макета на знака на панаира – познатото на всички петле. Макетът ще бъде разположен в различни точки на панаира в различните дни. В Деня на Търговище, 14 май, на жребиен принцип, ще бъдат определени победителите, които ще получат специални награди.

Първо издание на Фермерски и занаятчийски пазар в Алеята на занаятите ще се състои от 9 до 13 май, а за децата ще има и Весел панаир - атракциони, люлки, въртележки.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация