Първи „Поход на вдъхновителите“ за ученици и студенти във Варна 22 Февруари, 2024

Първи „Поход на вдъхновителите“ за ученици и студенти във Варна
Снимка: Община Варна

Днес учители и директори от община Варна ще се обучават как да работят с изкуствен интелект и ще дискутират подготовката на училищните екипи за работа по STEM.

Организатор на семинара е Центъра за творческо обучение в крайморския град в партньорство с Регионалното управление на образованието.

Учителите ще научат как с помощта на изкуствения интелект могат да съставят уроци, да генерират идеи за практически дейности в рамките на секунди и как да „хващат“ възпитаниците си, които разчитат на изкуствения интелект да решава домашните им.

Варненски ученици и студенти могат да се включат и в първия „Поход на вдъхновителите“, който ще се състои тази събота в Икономическия университет в града.

По време на форума младежите ще имат възможност да се срещнат с утвърдени специалисти, живеещи и работещи в България, които ще споделят с тях лични истории и ще се включат в различни работилници. Ще бъдат дискутирани теми за иновациите и технологиите в образованието, емоционалната интелигентност, предприемачеството и дигитализацията.

Форумът е предназначен за ученици от гимназиален етап от Варненска област и студенти. Организатори са Регионалното управление на образованието, Професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ и Сдружението с нестопанска цел „Аз мога тук и сега“. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация