"Опенхаймер" спечели седем награди БАФТА и даде заявка за Оскарите 19 Февруари, 2024

Снимка: БГНЕС

След като обра наградите "Златен глобус", сега биографичният филм на Кристофър Нолан за бащата на атомната бомба "Опенхаймер" беше големият победител и на британските филмови награди.

На пищна церемония в Лондон филмът получи общо седем награди "БАФТА", включително за най-добър филм. Сред другите основни отличия са за режисура (Кристофър Нолан), за най-добър актьор (Килиън Мърфи) и за най-добър актьор в поддържаща роля (Робърт Дауни младши). Филмът взе приза и за най-добра оригинална музика.

Снимка: БГНЕС

Американската актриса Ема Стоун спечели БАФТА за най-добра актриса за ролята си в "Клети създания". Филмът получи общо пет награди БАФТА. 

Снимка: БГНЕС

За поддържаща женска роля беше отличена Давайн Джой Рандолф за играта ѝ в "Останалите". С БАФТА за оригинален сценарий беше награден "Анатомия на едно падане"."Зона на интерес" беше отличен за най-добър неанглоезичен филм и за най-добър британски филм. "20 дни в Мариупол" е отличен в документалната категория на наградите. БАФТА за най-добър анимационен филм получи "Момчето и чаплата".

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация