Музей в Пловдив организира първи "Леден фестивал" за деца 16 Февруари, 2024

Музей в Пловдив организира първи
Снимка: Регионален природонаучен музей - Пловдив

Регионалният природонаучен музей - Пловдив ще открие днес новата експозиция „Полюси“, създадена по проект "Изграждане на жива експозиция Антарктида", финансиран от Национален фонд "Култура". 

Днес започва и първия по рода си „Леден фестивал“.  От 10:30 ч. до 15:00 часа деца ще сглобяват образователни пъзели, които ще ги запознаят с разнообразния свят на морската фауна.

От 13:30 ч. до 16:30 ч.  ще има "Водно приключение", в което децата ще имат възможност да се превърнат в своите любими водни същества чрез артистично рисуване по лицата. 

Утре от 10:00 ч. до 15:00 ч. ще се проведе ателие за оцветяване "Антарктическите чудеса". В него малките посетители ще се потопят в света на антарктическите животни чрез рисуване, което не само ще развие техните артистични умения, но и ще стимулира тяхното разбиране за важността на запазването на природата. 

Преди дни от музея обявиха дарителска кампания за набиране на средства за по-бързото и навременно изграждане на по-голям терариум за нилския крокодил Хектор и очилатия кайман, които са част от живата експозиция на отдел „Терариум". Нилският крокодил Хектор обитава музея вече 12 години.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация