На 14 февруари „Отговорността е секси” 14 Февруари, 2024

На 14 февруари „Отговорността е секси”
Снимка: Български Червен кръст

За поредна година доброволците на Българския младежки Червен кръст ще отбележат 14 февруари – Деня на влюбените, с разнообразни дейности на територията на цялата страна. 

Под мотото „Отговорността е секси“ младежите ще напомнят, че използването на презерватив предпазва от сексуално предавани инфекции, включително ХИВ/СПИН. Съвместно с екипите на регионалните здравни инспекции, те ще популяризират местата и кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ.

Тази година зад инициативата застава актьорът Александър Сано, а партньори отново са Министерството на здравеопазването, Националният център за обществено здраве и анализи, Българският Червен кръст, Българската асоциация по семейно планиране, Центърът за сексуално здраве – София и Фондация „Сингъл степ“.

Сърце от пясък украси бургаския плаж преди Свети Валентин

Националната антиСПИН кампания на Министерството на здравеопазването се провежда ежегодно в четири етапа, а БЧК е партньор от нейното начало през 1992 г. Първият етап започва на 1 декември, в Световния ден за борба срещу СПИН. Вторият е по повод 14-ти февруари, а третият е обвързан с Деня на съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, който се отбелязва всяка трета неделя на месец май. Последният, четвърти етап (лятна антиСПИН кампания) обхваща периода от 14 до 31 август. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация