Осмото издание на Национален литературен конкурс „Писма до себе си“ очаква младите творци 13 Февруари, 2024

Осмото издание на Национален литературен конкурс „Писма до себе си“ очаква младите творци
Снимка: pxhere.com

Осмото издание на Националния литературен конкурс „Писма до себе си“ е отворено за участие на ученици от 10 до 19 години, които имат афинитет към писането на проза и поезия. Крайният срок за изпращане на произведенията е 19 април 2024 г., а отчитането на конкурса и награждаването на победителите ще се състои на 7 юни 2024 г.

Темата на тазгодишното издание е „Писма до себе си“, а разделите са два: поезия (стихотворения) и проза (разказ, есе, приказка). Творбите трябва да отразяват начина, по който децата и младежите възприемат себе си и своето място в обкръжаващия ги свят.

Възрастовите групи са две:

  • от 10 до 13 години
  • от 14 до 19 години

Космически спътник "кацна" в сградата на Община Стара Загора

Във всяка възрастова група и раздел ще бъдат отличени победители – първо, второ и трето място, както и ще бъдат раздадени поощрителни награди. Организаторите ще удостоят със специален приз участника от община Стара Загора, представил се най-добре.

Всички изпратени произведения за участие в конкурса трябва да бъдат придружени от декларации за информирано съгласие. Изпратени текстове, към които липсва приложена Декларация, няма да бъдат разглеждани от журито.

Радио Веселина - Най-добрият микс от песни! Слушайте ни в Стара Загора на 95.8 MHz

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация