Фестивалът в Сан Ремо събира световни звезди от музиката и киното 06 Февруари, 2024

Фестивалът в Сан Ремо събира световни звезди от музиката и киното
Снимка: Facebook/festivaldisanremo

Започва 74-ият фестивал на италианската песен "Санремо" - най-старият песенен европейски и световен конкурс, който се провежда от 1951 година.  

Той е сред най-значимите музикални събития както за Италия, така и за чужбина. На него са участвали и продължават да участват почти всички известни италиански певци и композитори от поп музиката. 

За пети пореден път водещ и артистичен директор е телевизионният водещ Амадеус. Организаторите са подготвили уникална сцена:

Във фестивала тази година участват 30 певци и от сцената на театър "Аристон“ в Сан Ремо ще представят също толкова нови песни. Част от участниците са победители във фестивала като Ема, Диодато, Махмуд, Il Volo, Ricchi e poveri, Франческо Ренга и заедно с останалите ще си оспорват златната статуетка.

Специални гости ще са Боб Синклер, Джон Траволта, Ръсел Кроу, пианистът Джовани Алеви и др.  

Фестивалът ще премине под знака на честването на юбилейни годишнини на песни победители в него като 30 години на „E poi“ на Джорджа, 40 на "Terra promessa" на Ерос Рамацоти, 60 на Non ho l‘età на Джилиола Чинкуети – всички те ще са гости на фестивала. Вокалното трио Il Volo ще отбележи 15 години от създаването си. 

Фестивалът ще приключи на 10 февруари с излъчване на победителя. Статуетката Leone di Sanremo („Лъвът на Санремо“) е най-престижната награда за италианските музиканти и изпълнители на поп музика. 

Миналата година Марко Менгони  спечели голямата награда  с песента "Due Vite" ("Два живота"). 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация