От тази вечер стартира нощното каране на Витоша 26 януари, 2024

От тази вечер стартира нощното каране на Витоша
Снимка: facebook/vitoshaski

По предварително обявена информация – от днес стартира нощното каране на Витоша.

Тази сутрин от „Витоша ски“ съобщиха в профила си във Фейсбук:

„Поради силен вятър Витошко Лале няма да работи за момента, в готовност сме при утихване да отвори. За момента ще работят Меча поляна, Учебна и Ветровала! За вечерното каране ще пуснем информация около 16:30!“.

От „Витоша ски“ съветват желаещите да следят прогнозата за времето и сайта им, където до 17:30 часа на конкретния ден ще информират, ако нощно каране няма да има.

Нощно каране ще има всяка седмица от сряда до събота (включително) при благоприятни метеорологични условия. Цените на картите остават без промяна. Вечерното каране се обслужва от лифт Витошко Лале 1 с работно време от 18:30 до 22:00  часа.

На 27 януари на хижа Алеко ще бъде отбелязан Световния ден на снега под мотото „Открий, забавлявай се, изживей“.

Ще има спускане с шейни, велосипедно спускане на сняг – Сноубайк, паралелен слалом, ски-алпинизъм, спринтово ски-бягане, детски игри и много забавни надпревари.

Столична община и „София – световна столица на спорта“ организират този спортен празник за девета поредна зима, като целта е да излязат повече хора в планината, на чист въздух сред природата. Поканени за участие са всички, които обичат Витоша и спорта, много забава ще има и на първата на Витоша „Шейни зона“, която ще работи за четвърта поредна година.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация