„Искам да уча на открито тук“ търси публични места за облагородяване 24 януари, 2024

„Искам да уча на открито тук“ търси публични места за облагородяване
Снимка: Фейсбук/Сдружение Безопасни детски площадки

Сдружение "Безопасни детски площадки" с подкрепата на „Градолюбители 2023“ организира конкурс на тема „Искам да уча на открито тук“.

Инициативата е насочена към граждани, неформални общности, училища, читалища, които могат да изпращат снимка на публично място на открито, което е подходящо за учене, работа извън офиса, среща на местна общност, представление, изложба, игри.

Беседка, поляна, квартална градинка, кът за отдих, открита сцена – всички те могат да станат място за споделяне.

От сдружението търсят локации предимно извън София-град, но ще включат всички локации в специална карта – първата в България с класни стаи на открито, безплатни и достъпни пространства за учене и работа в публичната градска среда. 

Предложенията за промяна на конкретно място се приемат до 1 март по е-поща на адрес safeplaygrounds.sofia@gmail.com. Жури ще определи победителите.

3 идеи ще получат бюджет за промяна от по 400 лв всяка; От 3 до  5 проекта ще участват в специална програма за организиране и провеждане на публични събития, ще получат комуникационна и логистична подкрепа. 

От Сдружението „Безопасни детски площадки“ обещават подкрепа, за да може проектите да бъдат изпълнени до октомври 2024 г.   

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация