Ема Стоун преоткрива живота в "Клети създания" 19 януари, 2024

 Ема Стоун преоткрива живота в
Снимка: Форум Филм Фест

Новаторската и незабравима продукция „Клети създания“, отличена с две награди „Златен глобус“ за най-добър филм за мюзикъл или комедия и за най-добра актриса – Ема Стоун, тръгва от днес по родните кина.  

Филмът на гръцкия режисьор Йоргос Лантимос спечели "Златен лъв" във Венеция.

Адаптация на едноименния роман на Алистър Грей, „Клети създания“ разказва за фантастичната еволюция на Бела Бакстър (Стоун) – млада жена, която е върната отново към живота от брилянтния и неконвенционален учен д-р Годуин Бакстър (Уилям Дефо). Под закрилата на Бакстър, Бела е нетърпелива да се учи – жадна за знания и житейски опит, тя бяга на вихрено приключение, прекосявайки континенти и океани заедно с Дънкан Уедърбърн (Марк Ръфало) – хитър и развратен адвокат. Освободена от предразсъдъците на времето, Бела е непоколебима в убеждението си, че трябва да се бори за свобода и равенство. 

От обляния в слънце Лисабон до готическия студен Париж – ново видео зад кадър ни пренася право в умопомрачителната вселена на Клети създания и сюрреалистичните цветни декори. 

Режисьор на "Клети създания" е Йоргос Лантимос (Омарът, Фаворитката), а сценарият е на Тони Макнамара (Фаворитката, Велика, Круела), по едноименния роман на Алистър Грей. 

Хороскоп Виж всички

Нотификация