Два сериала спечелиха по шест награди "Еми" 16 януари, 2024

Два сериала спечелиха по шест награди
Снимка: БГНЕС

Сериалите "Наследници" и "Мечката" са големите победители на церемонията за 75-ите награди "Еми" с по шест отличия.

Драмата  "Наследници" на HBO за размирно богато семейство и битката за медийна империя спечели третата си награда за най-добър драматичен сериал за четвъртия си и последен сезон. Ролите в поредица донесоха призовете за най-добър актьор и най-добра актриса в телевизионна драма на Киърън Кълкин и Сара Снук.  

Снимка: БГНЕС

"Мечката", проследяващ историята на чикагски ресторант, който се бори да запази вратите си отворениq получи приза за най-добра телевизионна комедия за първия си сезон. За ролите си в сериала Джеръми Алън Уайт спечели наградата за най-добър актьор в телевизионна драма, а Ебон Мос-Бакрак и Айо Едебъри бяха отличени съответно за най-добър поддържащ актьор и най-добра поддържаща актриса в телевизионна драма. 

Снимка: БГНЕС

Куинта Брънсън отбеляза историческа победа за сериала "Начално училище "Абът". Спечелвайки приза за главна роля в телевизионна комедия, тя стана първата чернокожа актриса, отличена от над 40 години.

Снимка: БГНЕС

Наградата за най-добър лимитиран сериал отиде при "Говеждо"

Темата на 75-ите награди "Еми" беше почитането на телевизионната история. На церемонията бяха изпълнени тематични песни от емблематични поредици и имаше срещи с актьори от сериали като "Бар "Наздраве", "Игра на тронове", "Семейство Сопрано" и "Всички в семейството". 

Церемонията по връчването на  най-високите отличия в телевизията трябваше да се състои още през есента, но бе отложена заради стачката на сценаристите в Холивуд. 

Хороскоп Виж всички

Нотификация