"Опенхаймер" обра наградите "Златен глобус" 08 януари, 2024

Снимка: БГНЕС

Килиън Мърфи и Робърт Дауни-Джуниър бяха отличени за актьорските си изпълнения, а Кристофър Нолан спечели наградата за най-добър режисьор за "Опенхаймер" на 81-ото издание на наградите "Златен глобус".

Мърфи се превъплъти в образа на Робърт Опенхаймер, наричан бащата на атомната бомба, във филма, който спечели близо 1 млрд. долара в боксофиса.

Биографичният филм спечели и награди за най-добра музика и най-добър поддържащ актьор за Робърт Дауни -Джуниър, който се превъплъти в образа на американския правителствен служител Люис Щраус.

Ема Стоун беше обявена за най-добра актриса в мюзикъл или комедия за изпълнението си в "Poor Things", в който тя играе младата Бела Бакстър, която пътува по света, за да открие себе си и да се събуди сексуално. 

Да'Вайн Джой Рандолф получи наградата за най-добра поддържаща женска роля за ролята си в "The Holdovers" на жена, която изпитва огромна скръб след смъртта на сина си.

Съдебната драма "Anatomy of a Fall" беше отличен за най-добър сценарий. 

Сред първите победители в телевизионните категории са Стивън Йон и Али Уонг - които бяха отличени за изпълненията си в "Beef".

Били Айлиш спечели наградата за най-добра оригинална песен за What Was I Made For? - една от трите песни, които бяха номинирани от саундтрака на "Барби".

Хороскоп Виж всички

Нотификация