"Светът, който носи усмивка" през очите на българските деца 23 декември, 2023

Снимка: МТСП
Миговете, споделени със семейството и приятелите, уютът на родното място, любимото хоби, домашните любимци, времето сред природата създават света, който носи усмивки на децата. Това става ясно от десетките снимки на ученици от цяла България, които пристигнаха в Министерството на труда и социалната политика (МТСП) за конкурса „Светът, който носи усмивки!“, стартирал в началото на ноември.
Той се организира от МТСП, в партньорство с Министерството на образованието и науката. С него децата на България в училищна възраст бяха предизвикани да запечатат в кадър и да обобщят в послание какво ги кара да се усмихват.
В конкурса се включиха десетки училища от цялата страна.  Победителите в трите възрастови групи – 1 – 4 клас, 5 – 7 клас и 8 – 12 клас бяха селектирани от жури в състав: Вера Гоцева – Lomovera, ментор по фотография, Иванка Шалапатова – министър на труда и социалната политика и Теодора Иванова – председател на Държавната агенция за закрила на детето. 
При най-малките като най-добра е отличена фотографията на Валентин Гошев. Ученикът от 3 клас на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Сотиря, е заснел „последни слънчеви лъчи, през първи приятелски усмивки“.

Снимка: МТСП

Първото място във възрастова група 5 – 7 клас журито отреди на кадъра на Моника Цекова от 5 клас на 13. ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Перник, която съветва: „Бъди причината някой днес да се усмихне!“.

Снимка: МТСП

„Светът създава усмивки навсякъде“ показва кадърът на победителката при най-големите – 8 – 12 клас, Виктория Янева от 12 клас на СУ „Пейо Крачолов Яворов“, гр. Пловдив. „Прозявката на тази котка, уловена като спонтанен смях, е като напомняне, че всеки ден трябва да се усмихваме и всеки ден да намираме причина да го правим", е нейното послание. 

 

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация