Откриват ски сезона в най-големите български курорти 15 декември, 2023

Откриват ски сезона в най-големите български курорти
Снимка: pxhere.com

Ски сезонът в Пампорово ще бъде открит днес с водосвет от министъра на туризма Зарица Динкова. Ще бъде отбелязана и 90-годишнината от основаването на курорта.

Най-голямата придобивка тази година в Пампорово – изцяло нов модерен шестседалков лифт, ще направи първия си оборот тази сутрин, давайки символичен старт на сезона, като превози най-нетърпеливите от ски център "Малина"до връх Снежанка само за 6 минути. Въжената линия представлява чисто ново съоръжение с капацитет 3000 човека на час.

По повод старта на сезона на Боровец, на 15 и 16 декември целодневните лифт карти за деца до 13 години ще са само 1 лев. Най-малките гости до 7 години, както винаги ползват съоръженията напълно безплатно. 

Най-успешната дама в историята на италианските ски Дебора Компаньони ще открие ски сезона в Банско на 16 декември. Така се спазва  20-годишната традиция легенда в ските да гостува в Банско за откриването на сезона. 

За момента от Витоша ски не са обявили кога ще бъде началото на сезона, но съобщават, че тече подготовка за това и сезонът ще бъде открит веднага щом има подходящи условия.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация