Фотографска изложба във влакове между София и Видин 14 декември, 2023

Фотографска изложба във влакове между София и Видин
Снимка: БДЖ

На 16 декември 2023 г. (събота) сутрешният бърз влак № 7620 от София за Видин и следобедният бърз влак № 7625 от Видин за София ще се превърнат в импровизирана сцена на фотографска изложба. 

В един вагон от влаковите композиции ще бъдат представени фотографии на гари, спирки, пътници и служители на железницата по линията, свързваща Северозападна България с останалите краища на страната.

Изложбата е студентски проект с наименование „По релсите на Северозапада“. Авторката е 24-годишната студентка от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ Марина Петрова. 

Тя реализира проекта, след като пропътува повече от 5 хиляди километра в Северозападна България за почти 2 години, за да направи антропологично изследване със средствата на фотографията.

За този период тя осъществява редица пътувания по главната железопътна линия София - Мездра - Видин и отклоненията на линията до Берковица и Лом. 

Проектът цели и да предизвика интерес в настоящата инфраструктура на малките и китни гари и необслужвани спирки на три от най-обезлюдените региони на България и Европа: Видин, Монтана и Враца.

Изложбата ще бъде открита на 16 декември 2023 г. в 07:30 ч. на Централна гара София. Тя ще бъде достъпна за всички пътници на бързите влакове № 7620 и № 7625 до края на деня.

Хороскоп Виж всички

Нотификация